Pokiaľ nemáte po ruke čerstvú rybu, nevadí. Na tento recept stačí mrazené rybie filé. Pochutnajte si!
Ingrediencie
- Mrazené rybie filety
- 1ks citróna
- 50g masla
- Olivový olej
- Soľ, korenie
- Čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Predhrejte rúru na 170°C.
- Filety nechajte rozmrznúť, osušte papierovými obrúskami a zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
- Ak nestíhate, osoľte a okoreňte ešte zmrazené filety.
- Potrite olivovým olejom, pokvapkajte šťavou z citróna a dajte do maslom vymasteného pekáča či zapekacej misy.
- Filety pečte asi 15 minút dozlatista. Pred podávaním ešte na každú z filiet položte plátok masla a posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Podávajte so zemiakmi, zemiakovou kašou či s čerstvým pečivom.