Mrkva glazovaná v hnedom cukre

Mrkva glazovaná v hnedom cukre

Táto glazovaná mrkva je vyrobená z jednoduchej zmesi hnedého cukru a masla. Zmes vytvára sladkú a jemnú polevu, ktorá sa skvele hodí k prirodzene sladkej mrkve. Je to vynikajúca príloha k sviatočným pokrmom na Veľkú noc alebo rodinnú večeru.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g mrkvy
  • 120 ml vody
  • 2 lyžice masla
  • 40 g hnedého cukru
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  • Zmiešajte mrkvu s vodou, maslom a hnedým cukrom v strednom hrnci. Premiešajte.
  • Zmes priveďte do varu.
  • Znížte teplotu na strednú a pokračujte vo varení, pričom podľa potreby upravujte teplotu, aby sa mrkva stále ľahko varila, asi 20 až 30 minút alebo kým mrkva nezmäkne a tekutina sa neodparí.
  • Často miešajte, aby nedošlo k pripáleniu. V prípade potreby pridajte viac vody.
  • Tekutiny sa vyvaria a voda sa odparí, takže mrkva zostane uvarená a pekne zosklovatená so sirupom z hnedého cukru.
  • Mrkvu podľa chuti osoľte a okoreňte.

Na tento recept na glazovanú mrkvu sa najlepšie hodí malá, tenká mrkva alebo baby karotka. Pokiaľ máte veľkú, hrubú mrkvu, ktorá sa vám nezmestí do hrnca, najprv ju nakrájajte pred varením na menšie kúsky.
Mrkva nie je potrebné pred varením lúpať. Len sa uistite, že ste ju pred varením dôkladne očistili.
Variácie receptov
Korenie môže tomuto sladkému pokrmu pridať pekný chuťový efekt. Skúste pridať trochu kajenského alebo červeného korenia.
Šťava z čerstvej citrónovej šťavy dodá mrkve trochu farby.
Skúste glazovanú mrkvu posypať nasekanými čerstvými bylinkami, ako je petržlen, tymian alebo oregano.

Baby karotka v panvici obalená v sladkej poleve z hnedého cukru.
Zdroj: nelliebellie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.