Ako to, že vás po sladkej desiate opäť naháňa maškrtná?
Môže za to rozkolísaný krvný cukor! Jediným spôsobom, ako tomu predísť, je pridať ku každému dennému jedlu potraviny s nízkym glykemickým indexom – napríklad zeleninu .
A zatiaľ čo papriku mnohokrát do pokrmov neschováte, mrkva je na tieto účely ako stvorená.
Päť dokonalých receptov s mrkvou máte práve pred sebou!
Naše recepty
Mrkvové cesto
Očistenú mrkvu strúhame skutočne najemno na tzv. chrenovom strúhadle. Pridávať ju potom môžeme do rôznych receptov na cesto a piecť tak napríklad:
- mrkvové buchty
- mrkvové bábovky
- mrkvové torty
Tip nakoniec: Hoci strúhať veľké mrkvy je oveľa jednoduchšie, mladučké, malé mrkvičky dodajú oveľa viac chuti. Preto je najvhodnejšie zamestnať kuchynského robota!
Inšpiroval vás článok? Pošlite ho priateľom!