Mrkvová bábovka s cheesecake vrstvou vo vnútri

Mrkvová bábovka s cheesecake vrstvou vo vnútri

Táto bábovka s mrkvou je bohatá na chuť, jemná textúrou a vláčna svojim cestom. Rovnako ako ďalšie sladké dobroty napríklad naše neprekonateľné mrkvové muffiny !

Čo budeme potrebovať

  • 240 ml rastlinného oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 350 g cukru
  • 135 ml jablčného pretlaku
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
  • 1 lyžička pomarančovej kôry
  • 315 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/4 lyžičky mletého klinčeka
  • 260 g olúpanej a nakrájanej mrkvy
  • 130 g nahrubo nasekaných pekanových orechov

Na cheesecakovú vrstvu

  • 340 g smotanového syra
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 veľké vajcia
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu

Na glazúru

  • 120 g práškového cukru
  • 30-45 ml čerstvej pomarančovej šťavy

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Formu na bábovku dôkladne vymažte.
  • Vo veľkej mise vyšľahajte olej, vajcia, hnedý cukor, jablkový pretlak, vanilku a pomarančovú kôru, kým sa nespoja.
  • V ďalšej veľkej mise prešľahajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, škoricu, zázvor, muškátový oriešok a klinčeky, kým sa nespoja.
  • Mokré ingrediencie nalejte do suchých ingrediencií a zmiešajte dohromady, kým sa nespoja.
  • Vmiešajte mrkvu a pekanové orechy.
  • Nalejte a rozotrite polovicu cesta do formy.
  • V strednej miske vyšľahajte smotanový syr, kým nebude úplne hladký a krémový. Pridajte cukor, vajcia a vanilku.
  • Zmes smotanového syra rozotrite v rovnomernej vrstve na cesto na mrkvovú bábovku a snažte sa vyhnúť roztieraniu až k okrajom formy.
  • Nalejte a rovnomerne rozotrite zvyšné cesto na bábovku a potom pomocou noža veľmi jemne premiešajte cesto dohromady.
  • Pečte 55–75 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu bábovku nevyjde čisté.
  • Po dokončení vyberte z rúry a nechajte 30 minút vychladnúť vo vnútri formy.
  • Pred glazovaním sa uistite, že bábovka z mrkvy úplne vychladnutá.
  • Ingrediencie na glazúru zmiešajte dohromady a pokvapkajte s ňou bábovku.

Bábovku si pripravte 1 deň vopred. Nechajte ju úplne vychladnúť, pevne zakryte a potom chlaďte. Pred podávaním ju nechajte niekoľko hodín stáť pri izbovej teplote.
Najlepšie je ju ozdobiť polevou tesne pred podávaním.
Ak ju chcete zmraziť, nechajte bábovku úplne vychladnúť, pevne ju zabaľte a zmrazte až na 3 mesiace.
Rozmrazte cez noc v chladničke.

Kúsok bábovka naplnený krémovou tvarohovou vrstvou.
Zdroj: biggerbolderbaking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.