Mrkvová buchta s tvarohom

Mrkvová buchta s tvarohom

Buchtu z mrkvy buď milujete, alebo nenávidíte. Pridaním pomarančov do tvarohu váš postoj zmení, tak že sa tvarohová buchta s mrkvou stane vašim najobľúbenejším múčnikom!

Čo budeme potrebovať

Na tvaroh

  • 1 veľké vajcia
  • 4 veľké žĺtky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 125 ml pomarančovej šťavy
  • 2 lyžičky kôry z pomaranča
  • 40 g masla, nakrájané na malé kúsky

Na cesto

  • 4 veľké vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g hnedého cukru
  • 180 ml olivového oleja
  • 130 g jablčného pyré
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 lyžica kôry z pomaranča
  • 300 g múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 lyžička kardamómu
  • ½ lyžičky mletého zázvoru
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • ½ lyžičky soli
  • 280 g strúhanej mrkvy
  • 110 g nasekaných pistácií

Na polevu

  • 115 g zmäknutého masla izbovej teploty
  • 230 g zmäknutého smotanového syra
  • 390 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Na tvaroh prešľahajte jedno vajce so 4 žĺtkami, cukrom, šťavou z pomaranča a kôrou, kým sa dobre nespoja.
  • Umiestnite misku na vodný kúpeľ a varte za častého šľahania do zhustnutia, asi 10 minút.
  • Odstráňte z platne a zašľahajte maslo, miešajte, kým sa úplne nezapracuje a vychladnúť.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov a vymažte formu.
  • Na mrkvovú buchtu vyšľahajte vajcia s oboma cukrami, olivovým olejom, jablčnou omáčkou, vanilkou a pomarančovou kôrou, kým sa dobre nespoja.
  • V samostatnej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva, jedlou sódou, škoricou, kardamómom, zázvorom, muškátovým orieškom a soľou, kým sa dobre nespoja.
  • Suché ingrediencie pridajte k mokrým ingredienciám a miešajte, kým sa nespoja.
  • Vmiešame nastrúhanú mrkvu a nakrájané pistácie.
  • Cesto vlejeme do formy.
  • Pečte 30–35 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  • Buchtu nechajte vychladnúť po dobu 25 minút, vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na polevu si ušľahajte maslo so smotanovým syrom, kým sa dobre nespoja. Pridajte práškový cukor a vanilku a šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  • Buchtu rozrežte na pol a po krajoch natrite polevu, tak aby vzniklo uprostred miesto, kam potom pridáte tvaroh z pomaranča.
  • Pridajte druhú polovicu, ktorú potrite zvyšnou polevou.
Nadýchaný bochník s mrkvou a tvarohom.
Zdroj: myincrediblerecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.