Mrkvová nátierka s maslovou tekvicou

Mrkvová nátierka s maslovou tekvicou

Ide o perfektnú alternatívu obeda, keď si tento luxusný dip namažete na sendvič, alebo ako ľahké občerstvenie.

Ingrediencie

  • 1 kg maslovej tekvice, nakrájané na kocky
  • 4 mrkvy, nasekané
  • 1 veľká červená cibuľa, nakrájaná na štvrtky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička oregana
  • olivový olej
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Nakrájajte si maslovú tekvicu na kocky a ak chcete, tak ju aj ošúpte, ale nemusíte.
  3. Pridajte tekvicu, nakrájanú mrkvu, červenú cibuľu, cesnak a oregano na veľký plech, pokvapkajte olivovým olejom a posypte veľkou štipkou soli a korenia.
  4. Vložte do rúry a pečte 35-40 minút, kým zelenina nezhnedne.
  5. Jednoducho pridajte všetky ingrediencie do mixéra a rozmixujte do požadovanej konzistencie.
  6. Servírujte na suchároch, s pečivom či zeleninou.
Dip z mrkvy a maslovej tekvice servírovaný na suchároch a posypaný čerstvými bylinkami.
www.nairns-oatcakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.