Mrkvová omáčka

Mrkvová omáčka

Okrem toho, že sa mrkva veľmi často pridáva do najrôznejších druhov polievok, spolu s ostatnou zeleninou môže byť aj hlavnou súčasťou omáčky.

Čo budeme potrebovať

  • 1 cibuľa
  • 1 kg mrkvou
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1/2 litra vývaru
  • 1 kyslá smotana
  • 1 lyžička kari
  • korenie, soľ

Postup

  1. Mrkva nastrúhame na rezančeky.
  2. Sprudka ju opražíme na cibuľke, osolíme, okoreníme, pridáme karí.
  3. Zalejeme vývarom.
  4. Omáčku zahustíme svetlou zápražkou.
  5. Omáčku rozmixujeme a vytvoríme tak hladký krém.
  6. Nakoniec ju dochutíme smotanou .

Stále hľadáte ďalšie využitie pre mrkvu? Skúste si prečítať naše tipy, kde vám poradíme, ako na mrkvu v mnohých spôsoboch .

Tanierik s krémovou omáčku z mrkvy.
Zdroj: thegeneticchef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.