Mrkvová torta

Mrkvová torta

Ak máte radi sladké zákusky, vyskúšajte mrkvu pridať aj do tortového cesta, ktoré vďaka nej získa peknú žltú farbu.

Čo budeme potrebovať

  • 180 g krupicového cukru
  • 120 g strúhaných vlašských orechov
  • 3 vajcia
  • 150 g oleja
  • 260 g najemno nastrúhanej mrkvy
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 0,5 vrecka vanilkového cukru
  • 180 g hladkej múky
  • štipka muškátového orieška
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 0,5 vrecka kypriaceho prášku do pečiva
  • 0,5 vrecka jedlej sódy

Na náplň

  • mäkký tvaroh
  • Maslo
  • práškový cukor
  • vanilkový cukor
  • nahrubo nasekané vlašské orechy na ozdobu
  • rastlinná šľahačka

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto: v mise zmiešame krupicový cukor a nastrúhané orechy, vajcia, jogurt a mrkvu. Doplníme múkou zmiešanou s práškom do pečiva a jedlou sódou, dochutíme korením.
  2. Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou a vlejeme do neho pripravené cesto.
  3. Upečieme v rúre pri 140 stupňoch Celzia asi hodinu a štvrť.
  4. Po vychladnutí opatrne vyklopíme.
  5. Pripravíme si náplň: tvaroh zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, doplníme maslom a vymiešame. Nakoniec vmiešame rastlinnú šľahačku.
  6. Upečenú tortu dvakrát rozrežeme a natrieme náplňou.
  7. Všetko opäť spojíme dohromady a plochy ešte potrieme náplňou.
  8. Nakoniec ozdobíme nahrubo nastrúhanými orechmi.
Nadýchaná a vláčna torta z mrkvy a bielym marcipánom.
Zdroj: butternutbakeryblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.