Mrkvová torta s krémom z mascarpone

Mrkvová torta s krémom z mascarpone

Mrkva celé cesto, krásne zvláčni a dodá mu sladkosť sebe vlastnú. To isté urobí lahodný mascarpone syr v kombinácii s pomarančovou šťavou. Celá torta bude teda nielen dokonale vláčna, ale vďaka krému aj skvele dochutená.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 130 g cukru
  2. 120 ml oleja
  3. 4 vajcia
  4. Šťava a nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
  5. Lyžička vanilkového extraktu
  6. 240 g celozrnnej múky
  7. 2 lyžičky prášku do pečiva
  8. Štipka soli
  9. Štipka muškátového orieška
  10. Lyžička mletej škorice
  11. 300 g najemno nastrúhanej mrkvy
  12. 3 lyžice nasekaných vlašských orechov
  13. 3 lyžice nasekaných mandlí

Na krém

  1. 250 g mascarpone
  2. 100 g práškového cukru
  3. Kôra a šťava z ½ pomaranča

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Do veľkej misy dáme všetky mokré ingrediencie a zmiešame ich dohromady (okrem mrkvy)
  3. Vo vedľajšej mise premiešame všetky suché ingrediencie (okrem orechov)
  4. Suché ingrediencie potom opatrne vmiešame do mokrých
  5. Miešame, kým sa všetko úplne nespojí
  6. Nakoniec pridáme mrkvu a orechy, všetko zapracujeme v hladké cesto
  7. Tortovú formu vymastíme maslom a cesto do nej vlejeme
  8. Mrkvový korpus pečieme približne 40 minút
  9. Medzitým si ušľaháme mascarpone s cukrom
  10. Pridáme kôru z pomaranča a šťavu
  11. Miešame, kým sa všetko nespojí
  12. Keď je korpus hotový, tak ho necháme vo forme vychladnúť asi 10 minút, pred tým ako ho vyberieme a položíme na mriežku, kde úplne vychladne
  13. Potom korpus rozpolíme, na dve rovnako veľké časti
  14. Potrieme ich krémom a polovice spojíme
  15. Krémom môžeme potrieť celý jeho obvod alebo len vrch
  16. Ozdobíme nasekanými orechmi a uložíme do chladničky, kým nebude čas ho servírovať
Mrkvová nadýchaná torta s lahodným krémom.
Zdroj: yummyaddiction.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.