Mrkva celé cesto, krásne zvláčni a dodá mu sladkosť sebe vlastnú. To isté urobí lahodný mascarpone syr v kombinácii s pomarančovou šťavou. Celá torta bude teda nielen dokonale vláčna, ale vďaka krému aj skvele dochutená.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 130 g cukru
- 120 ml oleja
- 4 vajcia
- Šťava a nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
- Lyžička vanilkového extraktu
- 240 g celozrnnej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- Štipka soli
- Štipka muškátového orieška
- Lyžička mletej škorice
- 300 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 3 lyžice nasekaných vlašských orechov
- 3 lyžice nasekaných mandlí
Na krém
- 250 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- Kôra a šťava z ½ pomaranča
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov
- Do veľkej misy dáme všetky mokré ingrediencie a zmiešame ich dohromady (okrem mrkvy)
- Vo vedľajšej mise premiešame všetky suché ingrediencie (okrem orechov)
- Suché ingrediencie potom opatrne vmiešame do mokrých
- Miešame, kým sa všetko úplne nespojí
- Nakoniec pridáme mrkvu a orechy, všetko zapracujeme v hladké cesto
- Tortovú formu vymastíme maslom a cesto do nej vlejeme
- Mrkvový korpus pečieme približne 40 minút
- Medzitým si ušľaháme mascarpone s cukrom
- Pridáme kôru z pomaranča a šťavu
- Miešame, kým sa všetko nespojí
- Keď je korpus hotový, tak ho necháme vo forme vychladnúť asi 10 minút, pred tým ako ho vyberieme a položíme na mriežku, kde úplne vychladne
- Potom korpus rozpolíme, na dve rovnako veľké časti
- Potrieme ich krémom a polovice spojíme
- Krémom môžeme potrieť celý jeho obvod alebo len vrch
- Ozdobíme nasekanými orechmi a uložíme do chladničky, kým nebude čas ho servírovať