Mrkvová torta s tvarohovým krémom

Mrkvová torta s tvarohovým krémom

Klasická tvarohová torta doplnená o strúhanú mrkvu, ktorá cesto krásne zvláčni ao to viac bude nadýchané. Vyskúšajte tento netradičný recept.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 250 g hladkej múky
  2. 2 žičky jedlej sódy
  3. ½ lyžičky soli
  4. 2 lyžičky škorice
  5. 300 ml oleja
  6. 200 g trstinového cukru
  7. lyžička vanilkového extraktu
  8. 300 g strúhanej mrkvy
  9. 100 g nasekaných orechov (pekanové, vlašské)
  10. 65 g hrozienok (nepovinné)

Na polevu

  1. 225 g smotanového syra
  2. 140 g práškového cukru
  3. 80 ml smotany na šľahanie
  4. 50 g nasekaných orechov na ozdobu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme 180 stupňov
  2. Vymastíme a vysypeme si tortovú formu a dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Vo väčšej miske zmiešame múku, jedlú sódu, soľ a škoricu
  4. Vo vedľajšej miske premiešame olej, cukor a vanilku
  5. Dostupne budeme zašľahávať vajcia
  6. Do mokrých ingrediencií postupne vmiešame suché
  7. Cesto musí mať hladkú konzistenciu bez hrudiek
  8. Potom začneme primiešavať mrkvu, orechy a hrozienka
  9. Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme približne 35 – 40 minút
  10. Pri teste špajlí, musí byť špajle suchá
  11. Potom čo je torta upečená, vyberieme ju z rúry a necháme ju vychladiť
  12. Vo veľkej mise zmiešame smotanový syr s cukrom, kým krém nebude nadýchaný a jemný
  13. Prilejeme smotanu a šľaháme na vysokú rýchlosť, kým nebude mať krém tuhšiu konzistenciu
  14. Vychladnutý korpus rozrežeme napoly a polovičky potrieme krémom
  15. Polovica spolu spojíme a vrch torty potrieme opäť krémom a posypeme orechmi
Lahodná mrkvová torta s krémovou polevou.
Zdroj: butternutbakeryblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.