Klasická tvarohová torta doplnená o strúhanú mrkvu, ktorá cesto krásne zvláčni ao to viac bude nadýchané. Vyskúšajte tento netradičný recept.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 250 g hladkej múky
- 2 žičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- 2 lyžičky škorice
- 300 ml oleja
- 200 g trstinového cukru
- lyžička vanilkového extraktu
- 300 g strúhanej mrkvy
- 100 g nasekaných orechov (pekanové, vlašské)
- 65 g hrozienok (nepovinné)
Na polevu
- 225 g smotanového syra
- 140 g práškového cukru
- 80 ml smotany na šľahanie
- 50 g nasekaných orechov na ozdobu
Postup
- Rúru si predhrejeme 180 stupňov
- Vymastíme a vysypeme si tortovú formu a dno vyložíme papierom na pečenie
- Vo väčšej miske zmiešame múku, jedlú sódu, soľ a škoricu
- Vo vedľajšej miske premiešame olej, cukor a vanilku
- Dostupne budeme zašľahávať vajcia
- Do mokrých ingrediencií postupne vmiešame suché
- Cesto musí mať hladkú konzistenciu bez hrudiek
- Potom začneme primiešavať mrkvu, orechy a hrozienka
- Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme približne 35 – 40 minút
- Pri teste špajlí, musí byť špajle suchá
- Potom čo je torta upečená, vyberieme ju z rúry a necháme ju vychladiť
- Vo veľkej mise zmiešame smotanový syr s cukrom, kým krém nebude nadýchaný a jemný
- Prilejeme smotanu a šľaháme na vysokú rýchlosť, kým nebude mať krém tuhšiu konzistenciu
- Vychladnutý korpus rozrežeme napoly a polovičky potrieme krémom
- Polovica spolu spojíme a vrch torty potrieme opäť krémom a posypeme orechmi