Mrkvové rezy s ananásom a vlašskými orechmi

Mrkvové rezy s ananásom a vlašskými orechmi

Pokiaľ máte v láske mrkvové buchty, potom nezabudnite vyskúšať aj tieto lahodné rezy, ktoré ako bonus obsahujú aj ananás. Je to lahôdka!

Čo budete potrebovať

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 a ¼ lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ lyžičky mletého zázvoru
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 1 šálka trstinového cukru
  • ¾ šálky kryštálového cukru
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 3 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky jemne nastrúhanej mrkvy
  • 1 šálka konzervovaných kúskov ananásu
  • 1 šálka nasekaných vlašských orechov

Na polevu:

  • 230 g syra Philadelphia izbovej teploty
  • ¼ šálky masla izbovej teploty
  • 3 šálky práškového cukru
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C a vymažte zapekaciu misku s rozmermi 23 x 33 cm.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, škoricu, klinčeky, zázvor, muškátový oriešok, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
  • V strednej miske zmiešajte cukry, olej, vajcia a vanilku.
  • Suché ingrediencie vsypte do mokrých a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Vmiešajte mrkvu, ananás a orechy.
  • Cesto rovnomerne rozotrite do pripravenej zapekacej misy.
  • Pečte 45–55 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Pokiaľ vršok hnedne príliš rýchlo, voľne ho zakryte alobalom.
  • Buchtu vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
  • Na polevu šľahajte syr a maslo, kým nebudete mať hladkú a krémovú zmes.
  • Pridajte práškový cukor a soľ a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Polevu rozotrite na vychladnutú buchtu.
  • Uchovávajte v chladničke po dobu až 5 dní.
Cuketová buchta s polevou na tanieriku.
www.ninakneadstobake.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.