Pokiaľ máte v láske mrkvové buchty, potom nezabudnite vyskúšať aj tieto lahodné rezy, ktoré ako bonus obsahujú aj ananás. Je to lahôdka!
Čo budete potrebovať
- 2 šálky hladkej múky
- 1 a ¼ lyžičky mletej škorice
- ¼ lyžičky mletého klinčeka
- ¼ lyžičky mletého zázvoru
- 1 lyžička jedlej sódy
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 1 šálka trstinového cukru
- ¾ šálky kryštálového cukru
- ½ šálky rastlinného oleja
- 3 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 šálky jemne nastrúhanej mrkvy
- 1 šálka konzervovaných kúskov ananásu
- 1 šálka nasekaných vlašských orechov
Na polevu:
- 230 g syra Philadelphia izbovej teploty
- ¼ šálky masla izbovej teploty
- 3 šálky práškového cukru
- ¼ lyžičky soli
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C a vymažte zapekaciu misku s rozmermi 23 x 33 cm.
- Vo veľkej mise prešľahajte múku, škoricu, klinčeky, zázvor, muškátový oriešok, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
- V strednej miske zmiešajte cukry, olej, vajcia a vanilku.
- Suché ingrediencie vsypte do mokrých a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Vmiešajte mrkvu, ananás a orechy.
- Cesto rovnomerne rozotrite do pripravenej zapekacej misy.
- Pečte 45–55 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
- Pokiaľ vršok hnedne príliš rýchlo, voľne ho zakryte alobalom.
- Buchtu vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
- Na polevu šľahajte syr a maslo, kým nebudete mať hladkú a krémovú zmes.
- Pridajte práškový cukor a soľ a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Polevu rozotrite na vychladnutú buchtu.
- Uchovávajte v chladničke po dobu až 5 dní.