Mrkvové tortičky

Mrkvové tortičky

Dokonale sladké, tak akurát vlhké as úžasne jemnou štruktúrou. Presne také sú tieto muffiny plné vynikajúcej mrkvy. Však mrkva sa dá využívať na množstvo lahôdok. Vynikajúce je napríklad mrkvové smoothie .

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru krupica
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1/3 hrnčeka trstinového cukru
  • 2 vajcia veľkosti L
  • 2 – 3 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnčeky čerstvé jemne nastrúhané mrkvy

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 175 stupňov a nachystáme si plech/formu na muffiny. Do každého otvoru vložíme papierový košíček a zatiaľ odložíme nabok.
  • Najskôr dáme do jednej misy múku, krupicový cukor, škoricu, jedlú sódu, kypriaci prášok do pečiva a soľ. Premiešame suché suroviny a dáme bokom.
  • Do druhej misky dáme rastlinný olej, trstinový cukor, vajcia, vanilkový extrakt a veľmi dôkladne našľaháme. Nakoniec vmiešame nastrúhanú mrkvu.
  • Prisypeme suchú zmes a miešame, kým sa všetky suroviny nespoja do hladkého cesta.
  • Cesto rozdelíme do formy na muffiny, pričom každý otvor naplníme len tak do 2/3.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 20 – 22 minút. Špajľa musí byť po zapichnutí a vytiahnutí zo stredu čistá.
  • Vyberieme z rúry, na 5 – 10 minút odložíme a potom preložíme na kuchynskú mriežku vychladiť.
  • Akonáhle muffiny vychladnú, môžeme podávať.
  • Keď ich dáme do vzduchotesnej nádoby, môžeme ich skladovať v chladničke až 14 dní. Pri izbovej teplote maximálne 3 dni.

Tip: Ak chceme muffin ako teplé raňajky, dáme ho na 15 – 30 sekúnd ohriať do mikrovlnnej rúry. Po vybratí dáme nahor kúsok čerstvého nesoleného masla, pokvapkáme javorovým sirupom a je hotovo.

Vynikajúce mrkvové muffiny s nádychom škorice.
Zdroj: https://www.lecremedelacrumb.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.