Prečo by mali recepty na mrkvové smoothie patriť do nášho jedálnička?
Pretože mrkvy nie je nikdy dosť. Má veľa veľmi pozitívnych vplyvov na naše telo a navyše aj skvele chutí.
Vedeli ste, že pomáha pri chudnutí a vďaka obsiahnutému betakaroténu napomáha aj lepšiemu opaľovaniu?
Inšpirujte sa ľahko a rýchlo!
Naše recepty
Ako upravovať mrkva?
Pečená : Pečením mrkvy sa zvýrazní jej sladká chuť. Obsahuje prírodné cukry a nepotrebujú žiadne ďalšie dochucovadlá. Soľ, korenie a trochu masla sú perfektné. Predpečte ju v alobale, odkryte a dopečte ju odkrytú, aby získala peknú hnedú farbu.
Blanšírovaná a glazovaná: Pridajte nakrájanú mrkvu na niekoľko minút do vriacej vody, kým nezmäkne. Vyberte z vody a potom ju restujte v maslovej omáčke (skúste kombináciu citrónovej šťavy a javorového sirupu)
Mrkvové špirálky (rezance) : Opečte ich a prelejte jogurtovou avokádovou omáčkou a spolu s cuketou a tekvicou vytvorte zeleninový šalát.
Nakrájaná na kocky : Pridajte ju do polievok.
Nakrájaná na tenké plátky : Mrkva takto dodá zeleninovým šalátom, šalátu coleslaw a čínskym rezancom extra chrumkavosť.