Vyskúšajte túto luxusnú orechovú tortu z mrkvy, ktorá určite zachutí všetkým vašim stravníkom. Inšpirujte sa touto dobrotou!
Ingrediencie na cesto
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 4 vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček oleja
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 2 lyžičky mletej škorice
- štipka soli
- 1 hrnček nasekaných orechov
- 2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
Ingrediencie na polevu
- 1 balenie smotanového syra (lučina, žervé, mascarpone)
- 1/4 hrnčeka zmäknutého masla
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 lyžice pomarančovej šťavy
- 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie
- 1 hrnček práškového cukru
- nasekané orechy na posyp
Postup
- Najprv predhrejte rúru na 180 °C. Menší pekáč vymažte maslom a vysypte múkou.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom, vanilkovým extraktom. Potom primiešajte všetky suché ingrediencie, kým nevznikne hladké súdržné cesto.
- Primiešajte nasekané orechy, nastrúhanú mrkvu.
- Cesto rovnomerne nalejte do pripraveného pekáča a pečte cca 35 minút. Vyskúšajte špajľou, či už je hotové a nechajte vychladnúť.
- Medzitým si v mise vyšľahajte smotanový syr s maslom, vanilkovým extraktom. Vmiešajte pomarančovú šťavu, práškový cukor a nakoniec prilejte smotanu.
- Vzniknutú polevu rovnomerne rozotrite na vychladnutú piškótu a posypte zvyšnými nasekanými orechmi.
- Hotovú tortu podávajte a uchovávajte prikrytú v chladničke.
Podľa našich parádnych receptov na orechové pečivo si upečiete tie najlepšie vianočné sladkosti. Bacha, aby nezmizlo ešte pred štedrým dňom!