Mrkvovo-orechová torta

Mrkvovo-orechová torta

Vyskúšajte túto luxusnú orechovú tortu z mrkvy, ktorá určite zachutí všetkým vašim stravníkom. Inšpirujte sa touto dobrotou!

Ingrediencie na cesto

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • štipka soli
  • 1 hrnček nasekaných orechov
  • 2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy

Ingrediencie na polevu

  • 1 balenie smotanového syra (lučina, žervé, mascarpone)
  • 1/4 hrnčeka zmäknutého masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 1 hrnček práškového cukru
  • nasekané orechy na posyp

Postup

  • Najprv predhrejte rúru na 180 °C. Menší pekáč vymažte maslom a vysypte múkou.
  • Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom, vanilkovým extraktom. Potom primiešajte všetky suché ingrediencie, kým nevznikne hladké súdržné cesto.
  • Primiešajte nasekané orechy, nastrúhanú mrkvu.
  • Cesto rovnomerne nalejte do pripraveného pekáča a pečte cca 35 minút. Vyskúšajte špajľou, či už je hotové a nechajte vychladnúť.
  • Medzitým si v mise vyšľahajte smotanový syr s maslom, vanilkovým extraktom. Vmiešajte pomarančovú šťavu, práškový cukor a nakoniec prilejte smotanu.
  • Vzniknutú polevu rovnomerne rozotrite na vychladnutú piškótu a posypte zvyšnými nasekanými orechmi.
  • Hotovú tortu podávajte a uchovávajte prikrytú v chladničke.
Mrkvová torta s nasekanými pekanovými orechmi a potretá smotanovou polevou.
Zdroj: thedomesticrebel.com

Podľa našich parádnych receptov na orechové pečivo si upečiete tie najlepšie vianočné sladkosti. Bacha, aby nezmizlo ešte pred štedrým dňom!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.