Máte prebytok mrkvy a neviete, čo s ňou?
Vyskúšajte 7 luxusných receptov na mrkvové polievky!
Chcete verziu s pomarančom, pikantnú s karfiolom alebo radšej tradičnejšie s tekvicou či zemiakmi?
Výber je na vás.
Dobrú chuť!
Naše recepty
Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na tekvicové polievky . Chcete vegánsky variant s kokosovým mliekom alebo radšej pikantnú verziu pre gurmánov? Vyskúšajte ich všetky!
Na čo by ste si mali dať pozor pri nákupe mrkvy?
Pri nákupe mrkvy sa vždy uistite, že je na dotyk pevná a má jasne oranžovú farbu. Vyvarujte sa mrkvy, ktorá je na povrchu ochabnutá alebo sčernelá. Dôležite je tiež rovnomerné zafarbenie . Tenké chĺpky na mrkve sú známkou staroby a nie sú ideálne . Popraskaná mrkva neznamená, že je zlá. Niektoré odrody sú jemnejšie a šťavnatejšie av dôsledku toho aj náchylnejšie na praskanie, ako rastú.
Mrkvová vňať je jedlá , ale z koreňa vysáva vlhkosť , takže je lepšie kupovať mrkvu s odrezanou vňaťou. Pokiaľ mrkva s vňaťou kupujete, mala by vyzerať dobre, byť krásne zelená a živá , nie krehká, zvladlá či hnedá. Vňať čo najskôr odstráňte a použite .
U mrkvy vo vreci sa vyvarujte tých, ktoré sú vo vnútri vrecka príliš vlhké alebo suché .
Ako dlho môžete mrkvu uchovávať?
Pokiaľ bude uložená v priedušnom sáčku v chladničke , mala by zostať svieža a sladká celé týždne.
Čerstvo zozbieraná mrkva z farmárskeho trhu vydá slušné množstvo vlhkosti, preto vrecko vymeňte alebo do neho vložte papierový uterák , pokiaľ si všimnete prebytočnú vodu.
Nedávajte mrkvu do rovnakej zásuvky s jablkami a iným ovocím produkujúcim etylén. Mrkva tak zhorkne.
Pochváľte sa nám do komentárov, ako vám polievky chutili a ktorá je tá vaša TOP!