Máte chuť na niečo diétne, výživné, ale zároveň chutné?
Čo tak vyskúšať naše recepty na mrkvové šaláty, ktoré spĺňajú všetko vyššie spomínané?
Inšpirujte sa tradičným Coleslawom, menej tradičným šalátom s čiernou horčicou a praženými arašidmi či delikatesou s mangovo-chrenovým dresingom.
Dobrú chuť!
Naše recepty
Tipy, ako zamraziť mrkva
- Pripravte si nasledujúce vybavenie: škrabku na zeleninu (voliteľne), doštičku a nôž, hrniec vriacej vody, štrbinovú lyžicu, misu s ľadovou vodou, plech na pečenie, papier na pečenie a vrecká do mrazničky.
- Mrkvu očistite a orežte.
- Nemusíte ju lúpať, v skutočnosti zachováte viac živín, pokiaľ si šupky ponecháte, ale je to na vás.
- Nakrájajte ich na centimetrové kolieska .
- Plátky mrkvy vhoďte do vriacej vody, aby ste ich niekoľko minút blanšírovali .
- Vyberte ich z vody dierovanou lyžicou a preložte do misy s ľadovou vodou .
- Mrkvu zlejte a položte v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
- Dajte do mrazničky na hodinu alebo dve , kým nezmrzne.
- Mrazenú mrkvu preložte do vrecka do mrazničky a pevne uzavrite.
Takto zmrazená mrkva vydrží v mrazničke až 12 mesiacov . Pokiaľ vynecháte proces blanšírovania, mrkva vydrží 2 mesiace.
Môžete zamraziť aj už pečenú, restovanú či varenú mrkvu. Jednoducho ju preložíte do sáčkov alebo do misiek a dáte do mrazničky, kde vydrží až 3 mesiace .
Rozmrazenú mrkvu použite skôr do teplých jedál , pretože už nedosiahne takých kvalít ako mrkva čerstvá. Môže sa rozmočiť alebo stratiť textúru.
A ako šaláty chutili vám? Napíšte nám do komentárov!