Mrkvovo-tekvicová polievka

Mrkvovo-tekvicová polievka

Pulzujúca vegetariánska polievka s výdatnou tekvicou, sladkou mrkvou, trochou cesnaku, bylinkami a praženými slnečnicovými semienkami vás krásne zasýti aj zahreje.

Ingrediencie

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 šálka tekvice, nakrájané na kúsky
  • 1 stredný petržlen, nasekaná
  • 3 stredné mrkvy, nasekané
  • 2 a ½ šálky zeleninového vývaru
  • 1 čajová lyžička provensálskeho korenia
  • ½ šálky 12% smotany + 2 lyžice na ozdobu
  • soľ a korenie na dochutenie
  • štipka chilli prášku, podľa chuti
  • čerstvé bylinky a pražené slnečnicové semienka, na ozdobu (voliteľne)

Postup

  1. Zahrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte 2 až 3 minúty, kým nezmäknú a nezosklovatí.
  3. Pridajte tekvicu, petržlen a mrkvu a za občasného miešania restujte ďalších 5 minút.
  4. Pridajte zeleninový vývar a provensálske korenie a všetko spoločne premiešajte.
  5. Znížte plameň, zakryte a duste 25 minút.
  6. Polievku odstavte zo sporáka.
  7. Pomocou ponorného mixéra rozmixujte do hladka.
  8. Pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením.
  9. Pridajte štipku chilli prášku.
  10. Preložte do 6 servírovacích misiek, ozdobte smotanou, bylinkami a slnečnicovými semienkami.
  11. Podávajte teplé.
Polievka z mrkvy a tekvice v miske na doske ozdobená bylinkami, smotanou a slnečnicovými semienkami.
www.aheadofthyme.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.