Táto lahodná polievka je jednoduchá a sýta, obzvlášť keď použijete mandle, ktoré polievku zahustí a obohatí.
Ingrediencie
- 700 g mrkvy
- 1 lyžica masla (alebo olivového oleja)
- 1 veľká žltá cibuľa, nasekaná
- 2 drvené strúčiky cesnaku
- 1 lyžica čerstvého zázvoru (strúhaný alebo 1 čajová lyžička mletého zázvoru)
- 4 šálky kuracieho vývaru (alebo zeleninového vývaru)
- 3 polievkové lyžice mandlí
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- nasekané bylinky a mleté čierne korenie na ozdobu
Postup
- Olúpte a nakrájajte mrkvu.
- Zahrejte maslo alebo olej vo veľkom hrnci na stredne vysokom plameni.
- Pridajte cibuľu, cesnak a zázvor a za stáleho miešania restujte, kým cibuľa nie je mäkká – asi 3 minúty.
- Pridajte vývar a mrkvu a priveďte do varu.
- Znížte plameň a duste, kým mrkva nebude mäkká – asi 25 minút.
- Primiešajte mandle a polievku rozmixujte v mixéri do hladkého pyré.
- Pridajte citrónovú šťavu a podávajte horúce.
- Ozdobte nasekanými bylinkami a čerstvo mletým čiernym korením.
- Užite si to!