Skip to content
Budete potrebovať:
- 100 gramov špaldovej múky
- 250 gramov hladkej múky celozrnnej
- 100 gramov cukru
- 120 gramov tuku
- 2 väčšie mrkvy
- ½ prášku do pečiva
- ½ nasekaných lúpaných slnečnicových semienok
- 2 až 3 lyžice agávového sirupu
- mlieko podľa potreby
Postup prípravy:
- Zmiešajte v mise múku, cukor, prášok do pečiva, škrob a nastrúhanú mrkvu.
- Pridajte zmäknutý tuk a premiešajte šľahačom.
- Postupne prilievajte mlieko tak, aby vám vzniklo krémové cesto.
- Nakoniec prisypeme nasekané slnečnicové semienka.
- Všetko dobre premiešajte a vylejte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v rúre vyhriatej na 175 °C zhruba 40 minút.
- Výsledná výška koláča by mala byť zhruba 1,5 až 2 centimetre.
- Koláč môžete nechať bez polevy alebo použite akúkoľvek, ktorú máte radi!