Skip to content
Budete potrebovať:
Na cesto:
- 220 gramov mrkvy
- 175 gramov masla
- 175 gramov hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 3 vajcia
- 2 lyžice cmaru alebo jogurtu
- 50 gramov mletých mandlí
- ½ lyžičky škorice mletej
- štipku soli
Na krém:
- 700 gramov krémového syra (buko, lučina a podobne)
- 500 gramov mascarpone
- 80 gramov práškového cukru
- 1 až 2 citróny
Postup prípravy:
- Najprv si rúru predhrejte na 160 °C.
- Do misy zosypte múku, soľ, škoricu a kypriaci prášok
- Druhú misu naplňte maslom, cukrom a prešľahajte.
- Vajcia si rozklepnite: žĺtky a bielky zvlášť.
- Do misy s maslom a cukrom pridajte žĺtky, cmar a starostlivo premiešajte.
- Nakoniec pridajte aj múčnu zmes, mandle a mrkvu a premiešajte.
- Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a opatrne ich tiež vmiešajte do cesta.
- Formu na pečenie s priemerom okolo 20 centimetrov vyložte papierom na pečenie.
- Pečte asi 1 hodinu, potom upečený korpus vyberte a nechajte stáť asi 10 minút, potom sa vám ľahko vyberie z formy.
- Nechajte vychladnúť.
- Medzitým si pripravte krém: mascarpone, syr a práškový cukor premiešajte a dochuťte citrónovou šťavou.
- Korpus 2 x pozdĺžne prerežte, vzniknú vám 3 diely.
- Na spodný diel namažte asi ¼ krému.
- Potom na krém položte druhý diel cesta a opäť ho namažte krémom.
- Rovnaký postup je aj pri treťom diele.
- Celý koláč (tortu) potrite zvyškom krému.
- Dajte vychladnúť do chladničky aspoň na dve hodiny.