Mrkvový koláč s mascarpone

Mrkvový koláč s mascarpone

Budete potrebovať:

Na cesto:

  • 220 gramov mrkvy
  • 175 gramov masla
  • 175 gramov hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice cmaru alebo jogurtu
  • 50 gramov mletých mandlí
  • ½ lyžičky škorice mletej
  • štipku soli

Na krém:

  • 700 gramov krémového syra (buko, lučina a podobne)
  • 500 gramov mascarpone
  • 80 gramov práškového cukru
  • 1 až 2 citróny

Postup prípravy:

  • Najprv si rúru predhrejte na 160 °C.
  • Do misy zosypte múku, soľ, škoricu a kypriaci prášok
  • Druhú misu naplňte maslom, cukrom a prešľahajte.
  • Vajcia si rozklepnite: žĺtky a bielky zvlášť.
  • Do misy s maslom a cukrom pridajte žĺtky, cmar a starostlivo premiešajte.
  • Nakoniec pridajte aj múčnu zmes, mandle a mrkvu a premiešajte.
  • Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a opatrne ich tiež vmiešajte do cesta.
  • Formu na pečenie s priemerom okolo 20 centimetrov vyložte papierom na pečenie.
  • Pečte asi 1 hodinu, potom upečený korpus vyberte a nechajte stáť asi 10 minút, potom sa vám ľahko vyberie z formy.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Medzitým si pripravte krém: mascarpone, syr a práškový cukor premiešajte a dochuťte citrónovou šťavou.
  • Korpus 2 x pozdĺžne prerežte, vzniknú vám 3 diely.
  • Na spodný diel namažte asi ¼ krému.
  • Potom na krém položte druhý diel cesta a opäť ho namažte krémom.
  • Rovnaký postup je aj pri treťom diele.
  • Celý koláč (tortu) potrite zvyškom krému.
  • Dajte vychladnúť do chladničky aspoň na dve hodiny.
mrkvový koláč s náplňou aj polevou z krému mascarpone s orieškami
Zdroj foto: lovingitvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.