Mrkvový koláč s tvarohom

Mrkvový koláč s tvarohom

Mrkva je popolu medzi slovenskými kuchármi. Doprajte jej, aby vynikla, a upečte si mrkvové koláče s tvarohom!

Budete potrebovať:

  • 40 dkg hnedého cukru
  • pol kila mrkvy
  • 350 ml oleja
  • 4 vajcia
  • 25 dkg múky
  • 2 lyžičky sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička škorice
  • ¾ lyžičky muškátového orieška
  • šálka orieškov
  • 4 šálky práškového cukru
  • 40 dkg tvarohu
  • 10 dkg masla
  • 4 lyžičky vanilkového extraktu

Postup prípravy:

  • Rúru predhrejte na 160 °C.
  • Formu na pečenie vymažte maslom.
  • Šľahajte cukor, olej a vajcia.
  • Pomaly vmiešajte sypké ingrediencie a dôkladne premiešajte.
  • Pridajte mrkva a oriešky.
  • Vlejte cesto do pripravenej formy a pečte trištvrte hodiny.
  • Ako spoznať, že koláč je hotový? Pichnite doň špajľou. Keď na nej nezostane cesto, je už hotové a upečené.
  • Nechajte koláč vychladnúť.
  • Pripravte si tvarohovú zmes: zmiešajte práškový cukor, tvaroh, maslo a vanilkový extrakt. Vyšľahajte mixérom, nech sa všetko dokonale spojí.
  • Potrite koláč tvarohovou zmesou.
  • Hore môžete nasypať kokos, kakao alebo škoricu.
koláč plnený tvarohovo-mrkvovou náplňou
Zdroj foto: kitchenette.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.