Mrkvový šalát s cícerom, hrozienkami, parmezánom a vajcom

Mrkvový šalát s cícerom, hrozienkami, parmezánom a vajcom

Mrkvové stuhy tvoria sladký a chrumkavý základ na šalát s cícerom, sladkými hrozienkami, vajcami, lahodným syrom a citrónovou zálievkou s karí korením. To jednoducho musíte ochutnať!

Ingrediencie

  • 2 veľké vajcia
  • 1 štipka citrónovej kôry (voliteľne)
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1/4 čajovej lyžičky kari
  • 2 stredné mrkvy, olúpané
  • 1/2 šálky cíceru z konzervy, opláchnuté a scedené
  • 1/4 šálky hrozienok
  • 15 g parmezánu, strúhaného
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané

Postup

  1. Naplňte panvicu s vekom 8 cm vody a priveďte do varu.
  2. Opatrne po jednom pridávajte vajcia, potom znížte teplotu na minimum, zakryte a varte 10 minút.
  3. Uvarené vajcia dajte na 2 minúty do misky s ľadovou vodou, potom opatrne olúpte.
  4. Vajcia nahrubo nasekajte.
  5. V mise zmiešajte citrónovú kôru, šťavu, olivový olej, karí a štipku soli a korenia.
  6. Pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte mrkvu na stuhy a dajte do misky so zálievkou.
  7. Pridajte cícer, vajcia, hrozienka, parmezán a petržlenovú vňať a premiešajte.
  8. Dobrú chuť!
Šalát z mrkvy, cíceru, hrozienok, parmezánu a vajec servírovaný na tanieri.
www.self.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.