Mrkvový šalát s zelerom

Mrkvový šalát s zelerom

Tento šalát zo špirálok marinovanej zeleniny je jednoduchý na prípravu, bohatý na živiny, zdravý a tiež úplne delikátny! Do 30 minút tak máte vykúzlenú skvelú ľahkú večeru či prílohu.

Ingrediencie

  • 2 veľké mrkvy, olúpané
  • 1 stredne veľký zeler, olúpaný
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica jablčného octu (alebo červeného vínneho octu)
  • 1 lyžička medu alebo agávového sirupu (javorový sirup je tiež v poriadku)
  • šťava z 1/2 limetky
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 3 lyžice alebo viac pražených tekvicových semienok
  • 2–3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  1. Najprv očistite zeleninu.
  2. Odrežte vrcholy mrkvy aj zeleru.
  3. Olúpte zeleninu škrabkou.
  4. Umiestnite ju do špirálového krájača a urobte špirály zo všetkej zeleniny.
  5. Pokiaľ nemáte špirálový krájač, môžete použiť strúhadlo alebo zeleninu nakrájajte na rezančeky julienne.
  6. Do misky vložte špirálky a pridajte všetky prísady okrem petržlenu a tekvicových semienok.
  7. Premiešajte a nechajte 20-30 minút odležať v chladničke.
  8. Po 30 minútach vyberte misku z chladničky, pridajte petržlenovú vňať a tekvicové semienka.
  9. Podávajte ihneď alebo nechajte v chladničke na neskôr.
Šalát z mrkvy a zeleru servírovaný na tanieri s dvoma vareškami.
www.cottercrunch.com

Vyskúšajte aj naše recepty na zelerové šaláty ! Sú zdravé, svieže a výživné. Pozrite sa na osem najobľúbenejších variantov a nájdite si svojho favorita.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.