Tento šalát zo špirálok marinovanej zeleniny je jednoduchý na prípravu, bohatý na živiny, zdravý a tiež úplne delikátny! Do 30 minút tak máte vykúzlenú skvelú ľahkú večeru či prílohu.
Ingrediencie
- 2 veľké mrkvy, olúpané
- 1 stredne veľký zeler, olúpaný
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica jablčného octu (alebo červeného vínneho octu)
- 1 lyžička medu alebo agávového sirupu (javorový sirup je tiež v poriadku)
- šťava z 1/2 limetky
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 3 lyžice alebo viac pražených tekvicových semienok
- 2–3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Najprv očistite zeleninu.
- Odrežte vrcholy mrkvy aj zeleru.
- Olúpte zeleninu škrabkou.
- Umiestnite ju do špirálového krájača a urobte špirály zo všetkej zeleniny.
- Pokiaľ nemáte špirálový krájač, môžete použiť strúhadlo alebo zeleninu nakrájajte na rezančeky julienne.
- Do misky vložte špirálky a pridajte všetky prísady okrem petržlenu a tekvicových semienok.
- Premiešajte a nechajte 20-30 minút odležať v chladničke.
- Po 30 minútach vyberte misku z chladničky, pridajte petržlenovú vňať a tekvicové semienka.
- Podávajte ihneď alebo nechajte v chladničke na neskôr.
Vyskúšajte aj naše recepty na zelerové šaláty ! Sú zdravé, svieže a výživné. Pozrite sa na osem najobľúbenejších variantov a nájdite si svojho favorita.