Mrkvový tortu s oranžovým mascarpone

Mrkvový tortu s oranžovým mascarpone

Tento recept je výnimočný vďaka pomarančovému mascarpone, ktorý torte dodá sviežu letnú chuť.

Ingrediencie na tortu

  • 130 g cukru
  • 120 ml slnečnicového oleja
  • 4 ks vajcia
  • šťavu a nastrúhanú kôru z jedného pomaranča
  • Semienka z polovice struku vanilky
  • 240 g celozrnnej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 štipky soli
  • 1 štipka strúhaného muškátového orieška
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 2 väčšie nastrúhané mrkvy
  • Hrsť nasekaných vlašských orechov
  • Hrsť nasekaných mandlí
  • Pistáciové orechy na posyp.

Ingrediencie na krém

  • 250g talianskeho mascarpone
  • 100g práškového cukru
  • Kôra a šťava z ½ pomaranča

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Vo veľkej miske zmiešajte všetky mokré prísady – cukor, olej, vajcia, semienka z struku a kôru so šťavou z pomaranča.
  • Vedľa v mise zmiešajte suché prísady – múku, prášok do pečiva, soľ, muškátový oriešok a mletú škoricu.
  • Vmiešajte suché prísady do mokrých, kým nie je zmes úplne spojená.
  • Nakoniec pridajte nastrúhanú mrkvu a orechy.
  • Formu na tortu vymažte maslom a zľahka posypte cukrom, potom nalejte cesto a dávajte pozor, aby cesto nepresiahlo ⅔ formy.
  • Pečte asi 40 minút, alebo pokiaľ špajľa vpichnutá uprostred nebude čistá.
  • Medzitým vyšľaháme syr mascarpone s cukrom, kým nezískame hladký krém.
  • Pridajte čerstvo nastrúhanú pomarančovú kôru a šťavu.
  • Keď je koláč hotový, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Koláč vodorovne rozkrojte na polovicu a vytrite krémom. Krém natrite aj navrch torty.
  • Nakoniec posypte rozdrvenými pistáciovými orechmi a podávajte.
Mrkvová torta posypaná pistáciami
Zdroj: nirvanacakery.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.