Múčnik z jabĺk a rebarbory

Múčnik z jabĺk a rebarbory

Milujete vôňu korenia, chuť ovocia a snažíte sa aspoň občas urobiť niečo pre svoje zdravie? Potom je toto sladké jedlo určené práve pre vás. Príprava je jednoduchá a výsledok podráždi vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 3/4 hrnčeka ovsených otrúb
  • 1/3 hrnčeka hladkej múky
  • 1/3 hrnčeka celozrnnej múky
  • 1/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 6 polievkových lyžíc neslaného masla nakrájaného na kúsky
  • 4 väčšie jablká (ošúpané a nakrájané na kocky)
  • 350 g rebarbory nakrájané na kúsky
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy z chemicky neošetreného citróna
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • V miske zmiešame ovsené otruby, oba druhy múky, trstinový cukor, škoricu a soľ. Pridáme maslo a prsty zapracujeme do suchej zmesi tak, aby sa utvorila drobenka. Hotovú zmes dáme do chladničky zhruba na 10 minút.
  • Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a formu na zapekanie vymažeme maslom.
  • Do inej misky vhodíme nakrájané jablká aj rebarboru, kryštálový cukor, citrónovú šťavu aj vanilku a premiešame.
  • Ovocie nasypeme do zapekacej misky, pokryjeme posýpkou, ktorú ešte prsty rozdrobíme.
  • Misku položíme na plech s papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme asi 35 – 50 minút, aby boli jablká krásne jemné a povrch zlatohnedý.
  • Hotové môžeme ihneď servírovať. Kto chce, môže ešte ozdobiť kopčekom vanilkovej zmrzliny či šľahačkou.
Jablčno-rebarborový dezert s ovsenými vločkami.
Zdroj: https://www.bonappetit.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.