Tak táto banánová buchta s luxusnou maslovou polevou privedie vaše chuťové bunky takmer do extázy. Po prvom súste budú doslova tancovať. Nebudete sa môcť nabažiť a rozdeliť sa s ostatnými.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 1 balenie krabicovej zmesi na žltú tortu (435 g)
- 3 zrelé banány
- 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
- 2 veľké vajcia (ideálne veľkosť L)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička rumu
Na polevu:
- 1 hrnček čerstvého masla (musí mať izbovú teplotu)
- 1/2 hrnčeka kakaa (najlepšie holandského, ale použijeme, čo máme aj kakaový prášok môže byť)
- 4 hrnčeky cukru múčka
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 4 – 5 lyžíc kyslej smotany
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a formu na pečenie nastriekame sprejom na pečenie.
- Banány olúpeme, dáme do misky a pomocou vidličky starostlivo roztlačíme. Prilejeme olej, vanilku aj vajcia a pomocou ručného mixéra našľaháme do peny.
- Hneď prisypeme zmes na žltý koláč a miešame, až sa všetko spojí a vznikne hladké cesto.
- To nalejeme do nachystanej formy a rovnomerne rozprestrieme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 až 30 minút, pričom skontrolujeme, či je cesto upečené zabodnutím špajle do stredu buchty.
- Vyberieme z rúry, necháme 15 minút odpočinúť a preklopíme na kuchynskú mriežku. Než budeme aplikovať polevu, musí byť korpus úplne studený.
- Do misy dáme maslo, kakao/kakaový prášok a ručným mixérom šľaháme, až bude zmes krásne krémová.
- Pridáme práškový cukor, vanilku aj kyslú smotanu (ak nemáme, dáme smotanu na šľahanie) a znovu šľaháme, až sa všetko spojí a poleva bude hladká.
- Hotovú polevu rozotrieme na tortu, ktorú si však ešte predtým rozkrájame na jednotlivé dieliky a až potom ozdobíme polevou.
- Necháme v chladničke asi 1 hodinu vychladiť a potom už len stačí rozdeliť jednotlivé dieliky na tanieriky.