Múčnik z tortovej zmesi

Múčnik z tortovej zmesi

Tak táto banánová buchta s luxusnou maslovou polevou privedie vaše chuťové bunky takmer do extázy. Po prvom súste budú doslova tancovať. Nebudete sa môcť nabažiť a rozdeliť sa s ostatnými.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 balenie krabicovej zmesi na žltú tortu (435 g)
  • 3 zrelé banány
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia (ideálne veľkosť L)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička rumu

Na polevu:

  • 1 hrnček čerstvého masla (musí mať izbovú teplotu)
  • 1/2 hrnčeka kakaa (najlepšie holandského, ale použijeme, čo máme aj kakaový prášok môže byť)
  • 4 hrnčeky cukru múčka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 4 – 5 lyžíc kyslej smotany

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a formu na pečenie nastriekame sprejom na pečenie.
  • Banány olúpeme, dáme do misky a pomocou vidličky starostlivo roztlačíme. Prilejeme olej, vanilku aj vajcia a pomocou ručného mixéra našľaháme do peny.
  • Hneď prisypeme zmes na žltý koláč a miešame, až sa všetko spojí a vznikne hladké cesto.
  • To nalejeme do nachystanej formy a rovnomerne rozprestrieme.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 až 30 minút, pričom skontrolujeme, či je cesto upečené zabodnutím špajle do stredu buchty.
  • Vyberieme z rúry, necháme 15 minút odpočinúť a preklopíme na kuchynskú mriežku. Než budeme aplikovať polevu, musí byť korpus úplne studený.
  • Do misy dáme maslo, kakao/kakaový prášok a ručným mixérom šľaháme, až bude zmes krásne krémová.
  • Pridáme práškový cukor, vanilku aj kyslú smotanu (ak nemáme, dáme smotanu na šľahanie) a znovu šľaháme, až sa všetko spojí a poleva bude hladká.
  • Hotovú polevu rozotrieme na tortu, ktorú si však ešte predtým rozkrájame na jednotlivé dieliky a až potom ozdobíme polevou.
  • Necháme v chladničke asi 1 hodinu vychladiť a potom už len stačí rozdeliť jednotlivé dieliky na tanieriky.
Banánový tortu s maslovou polevou.
Zdroj: https://www.cookiedoughandovenmitt.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.