Múčnik z tvarohu

Múčnik z tvarohu

Tento recept si určite obľúbite, pretože muffiny sú v tomto prípade dokonalé vlhké, majú hustú štruktúru. Avšak nie sú zbytočne presladené a úžasne vonia.

Ingrediencie:

  • 1 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 hrnčeka rozpusteného nesoleného masla
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 2/3 hrnčeka kryštálového cukru
  • 2/3 hrnčeka tvarohu (polotučný alebo plnotučný)
  • 2/3 hrnčeka polotučného mlieka (môže byť aj plnotučné)
  • 1 vajce

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme na 200 stupňov. Pekáč/formu na muffiny nastriekame kuchynským sprejom.
  • V malej mise zmiešame polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  • Do inej misy dáme rozpustené maslo, vanilkový cukor, kryštálový cukor, tvaroh, mlieko aj vajcia a dôkladne rozšľaháme.
  • Pomaly budeme za stáleho miešania pridávať sypkú zmes a miešame, pokiaľ nie je všetko pekne prepojené. Cesto bude mať hutnejšiu konzistenciu.
  • Rovnomerne naplníme jednotlivé otvory formy na muffiny a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme zhruba 15 až 17 minút, až bude povrch zlatistý.
  • Upečené vyberieme z rúry a na 10 minút odložíme nabok. Až potom vyberieme z formy.
Tvarohovo-škoricové muffiny.
Zdroj: https://www.thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.