Tento recept si určite obľúbite, pretože muffiny sú v tomto prípade dokonalé vlhké, majú hustú štruktúru. Avšak nie sú zbytočne presladené a úžasne vonia.
Ingrediencie:
- 1 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky
- 1 polievková lyžica kypriaceho prášku do pečiva
- 1 a 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/4 lyžičky soli
- 1/2 hrnčeka rozpusteného nesoleného masla
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 2/3 hrnčeka kryštálového cukru
- 2/3 hrnčeka tvarohu (polotučný alebo plnotučný)
- 2/3 hrnčeka polotučného mlieka (môže byť aj plnotučné)
- 1 vajce
Postup:
- Začneme tým, že si predhrejeme na 200 stupňov. Pekáč/formu na muffiny nastriekame kuchynským sprejom.
- V malej mise zmiešame polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, škoricu a soľ.
- Do inej misy dáme rozpustené maslo, vanilkový cukor, kryštálový cukor, tvaroh, mlieko aj vajcia a dôkladne rozšľaháme.
- Pomaly budeme za stáleho miešania pridávať sypkú zmes a miešame, pokiaľ nie je všetko pekne prepojené. Cesto bude mať hutnejšiu konzistenciu.
- Rovnomerne naplníme jednotlivé otvory formy na muffiny a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme zhruba 15 až 17 minút, až bude povrch zlatistý.
- Upečené vyberieme z rúry a na 10 minút odložíme nabok. Až potom vyberieme z formy.