Muffiny z citróna a makových semienok

Muffiny z citróna a makových semienok

Citrónové muffiny s makom sú ľahko chrumkavé na vonkajšej strane a ultra vláčne vo vnútri. Preliate jednoduchou sladkou citrónovou polevou. Rýchle, ľahké a chutné! Rovnako ako svieža citronáda podľa nášho receptu!

Čo budeme potrebovať

  • 255 g hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice maku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky jemnej soli
  • 1 šálka plnotučného mlieka
  • 115 g masla (rozpustené a vychladnuté)
  • 1 veľké vajcia
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 1/2 lyžice čerstvej citrónovej kôry

Na polevu

  • 125 g práškového cukru
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C. Štandardnú formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, cukor, mak, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  • V malej miske prešľahajte mlieko, maslo, vajcia, šťavu a kôru.
  • Nalejte do suchých prísad a miešajte, kým sa nespoja.
  • Cesto rovnomerne rozdeľte do košíčkov na muffiny.
  • Pečte dozlatista, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté a okraje nezezlátnu, asi 20 minút.
  • V malej miske zmiešajte cukor a citrónovú šťavu, kým nevznikne hladká a hustá poleva.
  • Každý vrch muffinu pokvapkajte polevou. Pred podávaním nechajte stuhnúť.

Pokiaľ to čas dovolí, cesto vo formičkách prikryte a nechajte ho cez noc chladiť, aby ste získali vyššie a jemnejšie muffiny.

Tri nadýchané muffiny s makom a polevou.
Zdroj: cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.