Tu je recept na tie najlepšie mandarínkové muffiny, ktoré kedy ochutnáte!
Čo budeme potrebovať
Cesto
- 100 g mandarínkovej dužiny
- 2 ks vajcia
- 70 g masla
- 125 g hladkej múky
- 80 g cukru
- 35 g kyslej smotany
- 8 g prášku do pečiva
Na náplň
- 2 ks vaječné žĺtky
- 85 g mandarínkovej šťavy
- 20 g cukru
- 5 g kukuričného škrobu
- 20 g masla
Na polevu
- 65 g vaječných bielkov
- 130 g cukru
- 180 g masla
Postup
- Mandarínky rozmixujte dohladka pomocou mixéra a hmotu pretrite cez sito, aby ste sa zbavili väčších kúskov.
- V samostatnej miske zmiešajte múku a prášok do pečiva.
- Rozotrite cukor s maslom a po jednom pridávajte vajcia a miešajte.
- Ďalej pridajte mandarínkové pyré a kyslú smotanu.
- Na záver pridáme preosiate suché ingrediencie a hmotu dôkladne vymiešame do hladka.
- Formičky naplňte do 2/3 cestom a pečte v rúre predhriatej na 160 stupňov po dobu 25 až 30 minút.
- Na náplň v hrnci zmiešajte vaječné žĺtky, cukor, kukuričný škrob a mandarínkovú šťavu.
- Zmiešajte ich a vložte do vodného kúpeľa a miešajte do zhustnutia.
- Odstráňte hrniec z platne a pridajte maslo a dôkladne premiešajte.
- Hotový tvaroh zakryte fóliou a dajte na 2 až 3 hodiny do chladničky.
- Pre polevu v miske zmiešame bielky a cukor a dáme do vodného kúpeľa.
- Hmota sa musí neustále miešať, kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia.
- Keď je poleva hotová, vyberte ju z vodného kúpeľa hmotu, šľahajte pri vysokej rýchlosti do bielej hutnej hmoty asi 10 až 12 minút.
- Potom pridajte dobre zmäknuté maslo a pokračujte v šľahaní smotany ďalších 10 až 15 minút, kým nebude nadýchaná.
- Krém dajte na 15 minút do chladničky, aby stuhol.
- Do hotových mandarínkových muffinov pomocou noža uprostred urobte dieru, ktorú naplníte hotovým mandarínkovým krémom a nakoniec muffin ozdobíte stuhnutou bielkovou polevou.
Aby ste v kuchyni mohli efektívne fungovať a variť, je potrebné mať kvalitné nástroje, jedným z nich je aj kvalitný plynový sporák ! Pozrite sa ako dopadli v našej recenzii.