Najlepšie recepty na pravú musaku s mäsom aj bez mäsa. Inšpirujte sa!

Inšpirujte sa našimi 9 receptami na musaku v najrôznejších prevedeniach.

Na svoje si prídu nielen milovníci mäsa, ale aj vegetariáni.

Pusťte sa do toho!

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na výborný bešamel .

Kde sa vzala musaka?

Musaka je vrstvený pokrm so zeleninou a mäsom.

Najznámejšou verziou je musaka, pripravená z vrstiev plátkov baklažánu, syra a mäsovej omáčky, doplnené hustou bešamelovou omáčkou. Iné recepty ale obsahujú aj zemiaky, cuketu a ďalšiu zeleninu.

V poslednej dobe je tiež stále obľúbenejšia musaka pre vegetariánov, teda bez obsahu mäsa.

Až do začiatku 20. storočia bola musaka jednoduchším pokrmom iba so zeleninou a mäsom.

Pridaním bešamelovej omáčky, s ktorou prišiel grécky kuchár, Nikolaos Tselementes, ktorý varil vo Francúzsku, sa stala táto novšia bešamelová verzia veľmi obľúbenou aj v Grécku.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Objavte podobné tipy

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.