Inšpirujte sa našimi 9 receptami na musaku v najrôznejších prevedeniach.
Na svoje si prídu nielen milovníci mäsa, ale aj vegetariáni.
Pusťte sa do toho!
Naše recepty
Vyskúšajte aj ďalšie recepty na výborný bešamel .
Kde sa vzala musaka?
Musaka je vrstvený pokrm so zeleninou a mäsom.
Najznámejšou verziou je musaka, pripravená z vrstiev plátkov baklažánu, syra a mäsovej omáčky, doplnené hustou bešamelovou omáčkou. Iné recepty ale obsahujú aj zemiaky, cuketu a ďalšiu zeleninu.
V poslednej dobe je tiež stále obľúbenejšia musaka pre vegetariánov, teda bez obsahu mäsa.
Až do začiatku 20. storočia bola musaka jednoduchším pokrmom iba so zeleninou a mäsom.
Pridaním bešamelovej omáčky, s ktorou prišiel grécky kuchár, Nikolaos Tselementes, ktorý varil vo Francúzsku, sa stala táto novšia bešamelová verzia veľmi obľúbenou aj v Grécku.