Máte pocit, že jete stále dookola len kura?
Nahraďte ho iným chutným, zdravým a diétnym hydinovým mäsom!
Inšpirujte sa našimi receptami so sliepkou!
Okrem klasickej polievky ju môžete pripraviť na mnoho ďalších spôsobov.
Príprava je jednoduchá a výsledok vždy stojí za to.
Naše recepty
Na červenom víne chutí skvele aj hovädzie mäso. Vyskúšajte lahodné hovädzie líčka !
Sliepka zďaleka nie je len na polievku
Mnoho z nás má sliepku stále zafixovanú iba ako surovinu na slepačí vývar. To je ale škoda, pretože zo sliepky sa dá pripraviť veľké množstvo ďalších chutných pokrmov. Najčastejším spôsobom úpravy slepačieho mäsa je varenie a dusenie, ale je možné ju aj piecť či smažiť.
Sliepku väčšinou kúpime vcelku a zmrazenú. Pred prípravou pokrmu je veľmi dôležité nechať mäso pomaly rozmrznúť, napríklad tak, že ho dáte deň vopred do chladničky, kde postupne povolia. Nikdy sliepku nerozmrazujte ponorením do teplej vody alebo v mikrovlnke. Potom už záleží len na vás, či sa sliepku rozhodnete použiť vcelku alebo či ju naporciujete na menšie kúsky.
V čom spočíva rozdiel medzi slepačím a kuracím mäsom?
Kuracie mäso, ktoré používame na prípravu väčšiny pokrmov, sú väčšinou takzvaní brojleri. Teda mláďatá, ktoré vďaka špeciálnej strave veľmi rýchlo rastú a priberajú na váhe. Ostatne určite ste si všimli, že váha mnohých kurčiat v obchode je väčšia ako váha dospelej sliepky. Sliepky sú dospelí jedinci, ktorí sú prvoplánové určení na znášanie vajíčok, konzumovať sa ale samozrejme dá aj ich mäso. Naše recepty zo slepačieho mäsa sú toho najlepším dôkazom.
Oproti kurčaťu je slepačie mäso o niečo tuhšie, vyžaduje preto dlhšiu prípravu, a tiež tučnejšie. Z tohto dôvodu sa tak odporúča odstrániť kožu. Rovnako ako kura patrí aj sliepka medzi zdravé druhy bieleho mäsa. Recepty so slepiším mäsom tak obsahujú veľké množstvo bielkovín, vitamínov skupiny B aj minerálnych látok, ako je draslík a fosfor.