Doma pripravované pokrmy sú bezpochyby najlepšou možnosťou, keď si chcete plnými dúškami vychutnať plné chute kvalitných surovín.
Presne to môžete čakať od týchto rýchlych a jednoduchých receptov na nachos, na ktorých si takto pochutnáte jedine v Mexiku.
Vychutnajte si ho s poriadnou dávkou avokádového guacamole alebo iným dipom, ktorý nájdete na konci tohto článku. Možností je nespočetné množstvo vyskúšajte ich všetky a choďte tú svoju obľúbenú kombináciu.
Tak kde začnete?
Naše recepty
História nachos
Nachos vznikol v meste Piedras Negras, Coahuila, tesne za hranicou s Texasom. Nachos boli prvýkrát upečené v roku 1940, vo Victory Club, keď sa pravidelná zákazníčka, spýtala, či by s priateľkami mohli dostať inú popoludňajšiu desiatu ako obvykle.
Vo chvíli kulinárskej inšpirácie boli k čerstvo usmaženým kúskom kukuričných tortill, pridané nakladané kúsky jalapeno a tavený syr. Tento recept bol neskôr, roku 1954, vytlačený v kuchárke Svätej Anny a popularita pokrmu sa rýchlo rozšírila po celom Texase a juhozápade.
Dnes si ho vychutnávame v najrôznejších podobách s najrôznejšími omáčkami a prílohami. Presne tak ako ich vidíte tu, v našich receptoch na nachos.