Nachos s domácou salsou

Nachos s domácou salsou

Lahodný dip zvaný salsa sa pripravuje z paradajok a ďalšej zeleniny, ktorá je typická pre mexickú kuchyňu. Kombinácia chrumkavých tortilla chipsov a salsov je naozaj návyková. A pokiaľ plánujete usporiadať večierok alebo len mať filmový večer so svojimi blízkymi, potom tento skvelý pokrm bude perfektnou voľbou. Pokiaľ plánujete výlet alebo piknik, potom si so sebou nebaľte klasické vyprážané lupienky, ale pripravte si domáce chipsy, podľa nášho receptu nižšie.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g nachos chipsov
  2. 100 g strúhaného syra čedar
  3. Červenú cibuľu
  4. Soľ
  5. Korenie
  6. 100 g nastrúhanej mozzarelly

Na salse

  1. 400 g plechovka celých paradajok
  2. 200 g plechovka zelených čili papričiek (nasekaných, alebo nakladaných sladkých paprík)
  3. Strúčik cesnaku (alebo ½ lyžičky cesnakového prášku alebo cesnakovej soli)
  4. 2 jarné cibuľky (nakrájané vrátane zelených častí)
  5. Lyžica extra panenského olivového oleja
  6. 2 lyžičky červeného vínneho octu
  7. 2 lyžice limetkovej šťavy
  8. ¼ lyžičky sušeného oregana
  9. Hrsť čerstvého nasekaného koriandra
  10. Soľ
  11. Čerstvo mleté ​​čierne korenie

Postup

  1. Z plechovky s paradajkami vyberieme iba paradajky a vložíme ich do stredne veľkej nádoby
  2. Pomocou vidličky a ostrého noža paradajky nahrubo nakrájame alebo roztlačíme
  3. K paradajkám pridáme zvyšok ingrediencií a zmiešame nakrájané zelené čili papričky, zelenú cibuľku, cesnak (alebo cesnakovú soľ), olivový olej, limetkovú šťavu a ocot
  4. Pridáme späť asi 50 ml paradajkovej omáčky z plechovky, z ktorej sme vzali paradajky
  5. Salsu posypeme sušeným oreganom, zamiešame a ochutnáme
  6. V prípade potreby upravíme viac korením, pridáme koriander a podľa chuti osolíme a okoreníme
  7. Potom nachos chipsy položíme na veľký pekáč a nalejeme na ne ¾ čerstvo pripravené salsy
  8. Na nachos nastrúhajte mozzarellu, čedar, cibuľu a plech preložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov
  9. Nachos grilujeme asi 3–4 minúty, kým sa mozzarella aj syr čedar nerozpustia.
  10. Potom nachos podávame s kyslou smotanou a zvyšnou salsou
Doma pripravená salsa preliata cez pečené domáce nachos chipsy s mäsom.
Zdroj: damndelicious.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.