Nadýchaná bublanina s jogurtom

Nadýchaná bublanina s jogurtom

Vysoká, jemná a neuveriteľne dobrá verzia čerešňovej bublaniny, ktorej príprava vám zaberie maximálne 10 minút.

Ingrediencie

  • 5 vajec
  • 1 jogurt (200 ml)
  • 1 téglik (od jogurtu) hladkej múky
  • 1 téglik (od jogurtu) krupica
  • 100 ml oleja
  • 100 – 150 g cukru kryštál
  • 1/2 prášku do pečiva
  • vykôstkované čerešne

Postup

  1. Bielky vyšľaháme na sneh.
  2. Do bielkov vmiešame rozmiešame žĺtky, vmiešame aj sypké prísady, olej a jogurt.
  3. Ručne zmiešame, navrstvíme na menší plech (30 × 20 cm) s vyššími okrajmi, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
  4. Pridáme čerešne a vložíme do vyhriatej rúry.
  5. Pečieme pri teplote 200 stupňov prvých 15 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 40 minút.
  6. Vychladenú bublaninu posypeme práškovým cukrom.
Bublanina s jogurtom a čerešňami na tanieri.
www.tasteatlas.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.