Vysoká, jemná a neuveriteľne dobrá verzia čerešňovej bublaniny, ktorej príprava vám zaberie maximálne 10 minút.
Ingrediencie
- 5 vajec
- 1 jogurt (200 ml)
- 1 téglik (od jogurtu) hladkej múky
- 1 téglik (od jogurtu) krupica
- 100 ml oleja
- 100 – 150 g cukru kryštál
- 1/2 prášku do pečiva
- vykôstkované čerešne
Postup
- Bielky vyšľaháme na sneh.
- Do bielkov vmiešame rozmiešame žĺtky, vmiešame aj sypké prísady, olej a jogurt.
- Ručne zmiešame, navrstvíme na menší plech (30 × 20 cm) s vyššími okrajmi, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
- Pridáme čerešne a vložíme do vyhriatej rúry.
- Pečieme pri teplote 200 stupňov prvých 15 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 40 minút.
- Vychladenú bublaninu posypeme práškovým cukrom.