Nadýchaná citrónová torta

Nadýchaná citrónová torta

Výroba tejto úžasnej tortičky s pudingovou textúrou je oveľa jednoduchšia, než by ste si mysleli. Kľúčom k skvelému receptu na suflé je doba pečenia. Čo chceme je, aby sa po vybratí z rúry v strede mierne chvelo, takže keď do neho ponoríte lyžicu, bude ako puding.

Čo budeme potrebovať

  1. 125 g kryštálového cukru (+ 2 lyžice cukru na formičky na vysypanie)
  2. 125 ml mlieka
  3. Lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  4. 3 bielky
  5. 3 žĺtky
  6. 2 lyžice hladkej múky
  7. 60 ml čerstvej citrónovej šťavy
  8. Štipka soli
  9. Lyžička kyslej smotany
  10. Múčkový cukor

Postup

  1. Rošt rúry nastavíme do najnižšej možnej polohy
  2. Rúru predhrejeme rúru na 200 stupňov
  3. Zapekacie formičky si vymastíme bohatou vrstvou masla a ľahko poprášime, každú z nich 2 lyžicami cukru
  4. Formičky vložíme do chladničky a chladíme, kým nebudú pripravené na použitie
  5. Na strednú teplotu zvaríme mlieko a citrónovú kôru
  6. Odstránime z tepla a ochladíme
  7. Elektrickým mixérom ušľaháme 125 g cukru spoločne s 3 žĺtkami vo veľkej mise, kým nebudú svetlé a nadýchané
  8. Postupne vmiešame múku, kým sa všetko nepremieša
  9. Do vaječnej zmesi pridáme mliečnu zmes a dôkladne premiešame
  10. Pridáme citrónovú šťavu a soľ
  11. Zmes umiestnime späť na platňu na miernu teplotu a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty, kým zmes nezhustne a nebude krémová
  12. Hrniec odstránime z tepla a úplne schladíme
  13. V samostatnej miske vyšľaháme bielky s kyslou smotanou, kým sa nevytvoria mäkké snehové vrcholy
  14. Do vychladnutej vaječnej zmesi vmiešame asi štvrtinu bielkov, aby zosvetlila
  15. Potom za pomoci gumovej stierky jemne vmiešame zvyšné bielky, kým sa nezapracujú
  16. Zmes jemne nalejte do pripravených formičiek na suflé a naplním ich až po okraj
  17. Suflé pečieme na 200 stupňov po dobu 10 minút
  18. Potom znížime teplotu na 180 stupňov a pokračujeme v pečení ďalšie 4 minúty, kým vonkajšia strana nestuhne a stred sa pri zatrasení mierne neklope
  19. Po vybratí suflé ešte poprášime práškovým cukrom a ihneď podávame
Delikátna nadýchaná torta z citrónovej šťavy a kôry v miske.
Zdroj: deliciouslyyum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.