Ak hľadáte recept na vynikajúce fašírky bez mäsa, tak budete nadšení! Vďaka tomuto chutnému pokrmu do jedálnička zaradíte viac zeleniny a navyše si pochutnáte.
INGREDIENCIA
- 500 g mrkvy
- 4 lyžice hladkej múky
- 3 vajcia, oddelené
- 1 lyžička ružovej himalájskej soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 1/4 šálky strúhanky Panko (50 g)
- 1 šálka plochej listovej petržlenovej vňate, nahrubo nasekané
- slnečnicový olej na vyprážanie
POSTUP
- Brokolicu a mrkvu opláchneme pod tečúcou vodou.
- Mrkvu olúpeme a nastrúhame najemno.
- Brokolicu nakrájame nahrubo a spracujeme v kuchynskom robote.
- Bude to trvať menej ako minútu.
- V mise zmiešame rozmixoanú brokolicu, nastrúhanú mrkvu, soľ, čierne korenie, strúhanku, múku a žĺtky.
- Bielky vyšľaháme elektrickým šľahačom do tuha.
- Do brokolicovej zmesi vmiešame bielky.
- Vyprážame každý karbonátok 2-3 minúty z každej strany.
- Použijeme trochu oleja, len toľko, aby pokryl povrch a podľa potreby pridávame počas vyprážania.
- Podávajte s dipom podľa vlastného výberu alebo ako prílohu.