Vyskúšať tiež môžete lievance z kefíru. Nie sú kysnuté a napriek tomu sú dokonale nadýchané, a vďaka kefíru ešte zdravšie.
INGREDIENCIA:
- 116 g svetlej celozrnnej múky
- ¼ hrnčeka cukru
- ½ lyžičky soli
- 4 lyžice teplej vody
- 2 lyžice oleja
- 4 lyžičky kypriaceho prášku
- 1 vanilkový cukor
- ½ hrnčeka kefíru
- ovocie na ozdobenie
POSTUP:
- V jednej mise si zmiešame múku, cukor a soľ.
- V druhej mise si zmiešame olej, vodu a kypriaci prášok.
- Potom pridáme vanilkový cukor a kefír a zmiešame.
- Nakoniec pridáme zmiešané suché ingrediencie a opäť zamiešame.
- Na ľahko pomastenú panvicu vylejeme vždy štvrť hrnčeka cesta a smažíme z každej strany 3-4 minúty.