Nadýchané lievance z jogurtu

Nadýchané lievance z jogurtu

Perfektný pokrm, ktorý môžete servírovať na raňajky, večeru, ale aj ako dezert, keď ho budete podávať napríklad so zmrzlinou a jahodovým prelivom. Dobrú chuť!

Ingrediencie

  • 120 g hladkej múky
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 a 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka plnotučného jogurtu
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžice rozpusteného masla alebo rastlinného oleja
  • 1/4 až 1/3 šálky plnotučného mlieka, voliteľne
  • slané maslo, javorový sirup, med a/alebo džem na podávanie

Postup

  1. Na stredne vysokom ohni rozohrejte veľkú panvicu.
  2. Pravidelne ju otáčajte, aby ste sa uistili, že je rovnomerne zahriata.
  3. Akonáhle je panvica horúca, stiahnite plameň na strednú teplotu a udržujte horúci povrch. (Chcete, aby na nej kvapka vody poskakovala, ale nestriekala, to je potom príliš horúca.)
  4. Správna teplota a udržanie rovnomernej teploty panvy je kľúčom k dobre urobeným lievancom.
  5. Zatiaľ čo sa panvica zahrieva, pripravte si cesto.
  6. V strednej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, sódu a soľ.
  7. V inej mise zmiešajte jogurt a vajcia.
  8. Pridajte zmes jogurtu a vajec do zmesi múky a premiešajte.
  9. Vmiešajte rozpustené maslo alebo olej.
  10. Pokiaľ je cesto príliš husté (čo sa môže stať na základe konzistencie použitého jogurtu), pomaly pridávajte 1/4 až 1/3 šálky mlieka.
  11. Nastriekajte olej na panvicu.
  12. Lyžicou cesto dávajte na panvicu a tvorte lievance, ktoré smažte, kým sa na ich povrchu nevytvoria bublinky, asi 2 minúty.
  13. Špachtľou preklopte lievance a smažte, kým nebudú dozlatista – asi ďalšie 2 minúty.
  14. Pracujte po dávkach a smažte iba toľko lievancov, koľko sa ich na panvicu zmestí bez toho, aby sa seba navzájom dotýkali.
  15. Preneste lievance na tanier a podávajte horúce s maslom, javorovým sirupom, medom alebo džemom.
Lievance s jogurtom naskladané na sebe na tanieri.
www.thespruceeats.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na palacinky 12x inak! Prinášame vám slané aj sladké varianty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.