Cesto môžete ešte pozdvihnúť pridaním snehu. Len pozor, nech vám potom stravníci neutrhajú ruky.
Ingrediencie
- 200 g polohrubej múky
- 250 g mäkkého tvarohu
- 2 vajcia
- 100 g masla
- 2 PL cukru
- štipka soli
- 150 g malín
Postup
- Oddeľte žĺtky od bielkov
- Žĺtky vyšľahajte s rozpusteným maslom a cukrom
- Z bielkov vyšľahajte sneh
- Zmiešajte soľ, múku a tvaroh
- Pridajte žĺtkovú zmes a vytvorte cesto
- Opatrne do neho vmiešajte sneh
- Z cesta vytvorte valček az neho ukrajujte plátky
- Každý plátok roztlačte na placku
- Doprostred dajte lyžicu malín, obaľte ich cestom a vytvorte guličku
- Vzniknuté knedličky varte vo vriacej osolenej vode pokiaľ nevyplávajú na hladinu