Jeden trochu slávnostnejší recept. Tento štýl je v dnešnej dobe veľmi obľúbený a moderný. Ak organizujete napríklad oslavu narodenín, tak táto torta je tá správna voľba.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 230 g masla (zmäknutého)
- 300 g cukru kryštál
- Lyžica vanilkového extraktu
- 60 g kyslej smotany
- 4 vajcia
- 380 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- Lyžička soli
- 180 g cmaru
Na krém
- 230 g tvarohu
- 340 g masla (zmäknutého)
- 960 g práškového cukru
- Lyžica vanilkového extraktu
- 70 ml smotany na šľahanie
- Štipka soli
- 500 g čerstvých jahôd (nakrájaných)
- Celé jahody (na ozdobu)
Postup
- Rúru predhrejeme na 170 stupňov
- Tortovú formu (približne 20 centimetrov) si vymastíme alebo vysypeme (budeme robiť tri korpusy)
- Do misy pridáme múku, prášok do pečiva a soľ
- Vo vedľajšej mise si ušľaháme maslo s cukrom, do krémovej konzistencie
- Pridáme kyslú smotanu a extrakt z vanilky
- Všetko prešľaháme, aby sa ingrediencie spolu spojili
- Postupne za stáleho miešania pridávame vajcia
- Opäť miešame, aby sa cesto prepojilo
- Pridáme kúsok suchých prísad a polovicu cmaru, znova premiešame
- Pridáme ďalšiu časť suchých ingrediencií a zvyšok cmaru
- Nakoniec dosypeme zvyšok suchých prísad a všetko spolu premiešame
- Cesto si rozdelíme pomocou váhy na tri rovnaké diely a postupne ich upečieme
- Korpusy pečieme 15 – 20 minút
- Než koláče vyberieme z formy, necháme ich na 10 minút odpočinúť a až potom ich preložíme na mriežku na vychladnutie
- Na krémovú polevu zmiešame tvaroh so zmäknutým maslom a cukrom
- Zmes miešame pokiaľ nevznikne hladký krém
- Pridáme soľ, vanilku a smotanu a mixujeme
- Jednotlivé korpusy premazávame veľkým množstvom krému
- Na krém skladáme nakrájané kusy jahôd
- Keď je torta poskladaná dáme ho na 10 minút do chladničky stuhnúť
- Potom jeho obvod potrieme veľmi tenkou vrstvou krému
- Vrch môžeme ozdobiť cukrárskym vrecúškom s krémom a celými jahodami