Grécke pokrmy sú výborné a nie sú vôbec zložité na prípravu.
Prečo si teda niektoré z nich neuvariť?
Inšpirujte sa našimi 6 luxusnými receptami z gréckej kuchyne, vďaka ktorým sa razom prenesiete do zeme plnej histórie, slnka a olív.
Máme pre vás sladkú baklavu, zdravý šalát aj autentickú musaku.
Dobrú chuť!
Medzi najčastejšie používané korenia v Grécku patria tie, ktoré sú typické pre tzv. stredomorskú kuchyňu. To znamená, že je tu obľúbená a hojne používaná bazalka, oregano, rozmarín, fenikel, tymian a petržlenová vňať . Okrem toho sa bežne používa aj rasca, majorán, bobkový list a kôpor . Korenie sa často využíva aj predáva ako rôzne koreniace zmesi. Jedlá sa pomerne dosť dochucujú cesnakom .
Ako príloha sa aj v Grécku používajú rôzne varené, pečené alebo vyprážané zemiaky , často dochutené korením, cesnakom a rôznymi bylinkami, ktoré im dodávajú samostatnú chuť. Docela často sa k jedlám podáva len chlieb .
A ako sa vám grécke jedlá podarili? Napíšte nám do komentárov!