Najchutnejšia bublanina s tvarohom

Najchutnejšia bublanina s tvarohom

Luxusná tvarohová bublanina s ovocím, po ktorej nezostane ani drobček. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 350g polohrubej múky
  • 150g cukru kryštál
  • 250g plnotučného tvarohu
  • 5ks vajec
  • 200ml oleja (alebo 200g zmäknutého masla)
  • 100ml vlažného mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • Štipka soli
  • 500g čerstvého alebo mrazeného ovocia (ríbezle, čučoriedky, jahody,…)

Postup

  • V miske vyšľahajte bielky so štipkou soli do tuhého snehu.
  • Postupne pridávajte cukor, žĺtky, olej, mlieko a vanilkový cukor.
  • Potom pridajte tvaroh a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  • Všetko riadne premiešajte aby vzniklo hladké a vláčne cesto.
  • Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie, posypte ovocím podľa vašich chutí a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C po dobu 35 minút.
  • Hotovú bublaninu nechajte vychladnúť a potom nakrájanú podávajte napríklad s lyžicou tvarohu a ovocím.
Tvarohová bublanina s čerstvým ovocím.
Zdroj: mindmegette.hu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.