Táto nadýchaná ríbezľová bublanina s tvarohom na seba nenechá dlho čakať. Iste z nej nezostane ani kúsoček.
Ingrediencie
- 350g krupice (alebo použite múku)
- 200g masla
- 150g práškového cukru
- 4 vajíčka
- 500g mäkkého tvarohu vo vaničke
- 100ml mlieka
- Citrónová kôra
- Šťava z jedného citróna
- 500g ríbezlí
Postup
- Najprv zmiešajte maslo s cukrom a utrite do peny. Pridajte žĺtky a potom tvaroh.
- Hmotu zrieďte mliekom a zasypte krupicou.
- Pridajte nastrúhanú kôru a vytlačenú šťavu z citróna.
- Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a primiešajte k zmesi. Všetko poriadne premiešajte.
- Vzniknuté cesto nalejte do vopred vymasteného a múkou vysypaného plechu.
- Navrch cesta rozprestrite očistené a odkvapkané ríbezle.
- Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri 180 ° C po dobu 30-40 minút.
- Hotovú buchtu posypte práškovým cukrom a podávajte nakrájanú na kocky.