Najjednoduchšia čokoládová torta s ovocím

Najjednoduchšia čokoládová torta s ovocím

Ovocie a čokoláda je priamo smrtiaca kombinácia. Ostatne poznáte niečo lepšie, než ovocie namočené v čokoládovej fontáne? Vynikajúci čokoládový korpus je plný kakaa ak tomu lahodné čerstvé ovocie.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  • 225 g horkej čokolády
  • 175 g masla
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 2 lyžičky vody
  • 100 g mletých vlašských orechov (alebo mix s mandľami a lieskovými orechmi)
  • 50 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 5 vajec
  • 110 g krupicového cukru

Na polevu

  • 125 g Ricotty (môže byť aj Lučina)
  • 8 čerstvých jahôd
  • 220 g horkej čokolády
  • 160 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • čerstvé ovocie

Postup – korpus

  1. Budeme potrebovať tortovú formu (20 – 26 cm), ktorú vymažeme, vysypeme, odložíme zatiaľ bokom a dáme si predhriať rúru na 160 °C
  2. Vezmeme sklenenú misku vhodnú do mikrovlnnej rúry, dáme do nej čokoládu s maslom a necháme na minútku rozpustiť v mikrovlnke.
  3. Misku vyberieme a dôkladne premiešame, až sa maslo s čokoládou úplne spojí.
  4. Kávu rozmiešame vo vode a vmiešame do čokolády, potom necháme vychladnúť.
  5. Do ďalšej misy nasypeme rozomleté orechy, múku, soľ, zmiešame a necháme stáť.
  6. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutú čokoládovú zmes. Celú dobu miešame.
  7. Kedy máme dôkladne premiešané, pridáme sypké ingrediencie, ktoré sme si predtým zmiešali a dobre zamiešame.
  8. Cesto nalejeme na plech a vložíme do predhriatej rúry. Necháme piecť 30 – 45 minút. Upečené necháme úplne vychladnúť.

Postup – poleva

  1. Najskôr zmiešame ricottu s práškovým cukrom, potom očistíme jahody a nakrájame ich na plátky.
  2. Smotanu vlejeme do misky vhodnej pre mikrovlnné rúry, vložíme ju dovnútra a privedieme do varu.
  3. Vytiahneme smotanu z mikrovlnky, nalámeme do nej čokoládu, zamiešame a necháme tak 5 minút odstáť.
  4. Pomocou mixéra (metličky) vyšľaháme a dáme vychladiť, tým poleva ešte zhustne.
  5. Keď toto všetko nachystáme, pustíme sa do dokončovacích prác.
  6. Tortu vyberieme z formy a pozdĺžne rozpolíme. Spodnú časť potrieme náplňou, na to rozložíme plátky jahôd a priklopíme druhou časťou korpusu.
  7. Povrch torty polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme čerstvým ovocím.
  8. Kto chce, môže ešte vyšľahať smotanu na šľahanie a ozdobiť kopčeky šľahačky.

Výbornú kávu k týmto dezertom vykúzlite v kávovaroch DeLonghi z našej recenzie .

Vysoká torta plná kakaa a čerstvého ovocia.
Zdroj: biancazapatka.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.