Tento recept na šalát s červenou repou vyjde na dve porcie. Môžete ho zvoliť ako prílohu k hlavnému chodu alebo si ho dať na večeru. A neznie to ako ideálna porcia pre vás a vašu drahú polovičku?
Ingrediencie:
- 2 strene veľké červené repy
- 2 hrsti rukoly
- 4 lyžice kozieho syra (asi 50 g)
- ¼ hrnčeka nahrubo nasekaných a opražených vlašských orechov
Ingrediencie na zálievku:
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 a ½ lyžice citrónovej šťavy
- ¼ lyžičky mletej horčice
- ½ lyžičky cukru
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
Postup:
- Repu si môžete upiecť alebo uvariť.
- Ak ju chcete upiecť, nahrejte si rúru na 205 ° C, repu si umyte, olúpte, potrite olivovým olejom a zabaľte každú zvlášť do alobalu.
- Repa by mala byť hotová za 1-2 hodiny.
- Ak chcete repu radšej uvariť, tak si ju taktiež umyte, olúpte, a potom dajte variť do hrnca s vodou. Varte asi 45 minút do zmäknutia.
- Medzitým, čo sa repa varí alebo pečie, si pripravte zálievku.
- Všetky ingrediencie si dajte do zaváracieho pohára, zaskrutkujte a dôkladne pretrepte.
- Podľa chuti potom dolaďte korením či soľou navyše.
- Šalát vytvorte priamo na tanieri. Pre každého naservírujte hrsť rukoly, položte ju nakrájanou repou, posypte kúskami kozieho syra a vlašskými orechmi.
- Nakoniec pokvapkajte zálievkou a môžete podávať.