Najlepšia maslová vianočka

Najlepšia maslová vianočka

Poctivý recept na vianočnú pochúťku, ktorá sa vám bude rozplývať na jazyku.

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 30 g čerstvého droždia
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 150 g hrozienok namočených v rume
  • 50 g nasekaných mandlí
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 žĺtok na potretie

Postup

  1. Maslo utrite s cukrom a vajcom.
  2. Pridajte štipku soli a citrónovú kôru.
  3. Do mlieka rozdrobte čerstvé droždie, pridajte trochu cukru a nechajte vzísť kvások.
  4. Do zmesi masla primiešajte hrozienka, mandle a striedavo postupne pridávajte aj preosiatu múku a kvások.
  5. Vypracujete tuhšie cesto.
  6. Následne ho dajte aspoň na 60 minút kysnúť na teplé miesto.
  7. Z vykysnutého cesta upleťte vianočku.
  8. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  9. Pred vložením do rúry vianočku na plechu vyloženom papierom na pečenie nechajte ešte približne 15-20 minút kysnúť.
  10. Vianočku potom prepichnite na niekoľkých miestach špajdľou a potrite vaječným žĺtkom.
  11. Pečte v predhriatej rúre približne hodinu.
  12. Vychladnutú vianočku posypte práškovým cukrom.
Plátky vianočky s hrozienkami a mandľami.
zdroj: thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.