Biely jogurt má skutočne všestranné využitie a marinády nie sú výnimkou. Táto je jemná jogurtová marináda na grilovanie vaše mäso dokonale ochutí.
Ingrediencie
- 1 téglik bieleho jogurt (250 – 300 g)
- 1 lyžica jemného kečupu
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- Hrsť čerstvej bazalky
- 1 – 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- štipka soli
Postup
- Jogurt nalejeme do misy, pridáme kečup, zalejeme olivovým olejom, zasypeme mletou paprikou a premiešame.
- Pokiaľ chcete pikantnejšiu marinádu, dajte namiesto jemného kečupu ostrý.
- Čerstvú bazalku nasekáme, prihodíme do misy, prilejeme sójovú omáčku a osolíme.
- Potom už len stačí dôkladne zamiešať a naložiť mäso.
Už ste skúšali výrobu domáceho jogurtu? O tomto sme sa zmienili v recenzii elektrických jogurtovačov . Vyplatí sa ich obstaranie?