Najlepšia nátierka z bryndze a jarnej cibuľky

Najlepšia nátierka z bryndze a jarnej cibuľky

Pokiaľ klasickú cibuľu v nátierke nahradíte šalotkou alebo jarnou cibuľkou, nátierka získa lahodnejšiu chuť. Vyskúšajte ju prostredníctvom tohto receptu.

Ingrediencie:

  • 350 g bryndze
  • 150 g masla
  • 100 g kyslej smotany
  • 3-4 jarné cibuľky
  • štipka sladkej červenej papriky
  • soľ, korenie
  • čerstvá pažítka, petržlenová vňať či kôpor na ozdobu

Postup:

  1. V miske najprv vyšľahajte dohladka zmäknuté maslo.
  2. Postupne do neho vmiešajte bryndzu.
  3. Olúpte a nadrobno nakrájajte jarnú cibuľku.
  4. Pridajte do zmesi cibuľku spoločne so štipkou sladkej papriky, soli a korenia.
  5. Na záver vmiešajte kyslú smotanu, ktorá nátierku urobí lepšie roztierateľnou.
  6. Dajte na 20-30 minút vychladiť do chladničky.

Nátierku podávajte natretú na čerstvom pečive alebo so slanými tyčinkami.

Nátierka vytvorená zo syra bryndza a jarnej cibuľky natretá na krajci čerstvého chleba.
zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.