Najlepšia sekaná so žihľavami

Najlepšia sekaná so žihľavami

Žihľavy patria k jarnej kuchyni už od nepamäti, ale nemusíte sa obmedzovať len na žihľavový špenát či plnku. Vyskúšajte lahodnú sekanú so žihľavou a údeným mäsom, ktorá sa skvele hodí na sviatočný stôl.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 100 g cibule
  • 50 g cesnaku
  • miska čerstvých mladých žihľav
  • 120 ml mlieka
  • 2 svetlé žemle
  • soľ a korenie podľa chuti
  • majorán

Postup

  • Rúru predhrejeme na 200 °C.
  • Žihľavy prelejeme horúcou vodou, zlejeme a necháme odkvapkať.
  • Žemle nakrájame na kocky a zalejeme mliekom, aby napučali a zmäkli. Prebytočné mlieko vytlačíme.
  • Vo veľkej mise zmiešame mleté mäso, žemle, cibuľku a prelisovaný cesnak a dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom. Pridáme žihľavy a dobre premiešame.
  • Mäsovú zmes vložíme do pekáča, podlejeme pohárom vody a pečieme cca 45 minút. Počas pečenia môžeme niekoľkokrát poliať výpekom.

Nezabudnite na záver slávnostného obeda podávať sladkú bodku! Podávajte s týmto receptom na veľkonočnú sekanú osvedčené veľkonočné zákusky , ktoré nesklamú.

Mäsová zmes s čerstvou žihľavou.
Zdroj: thebossykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.