Najlepšie bavorské vdolečky

Najlepšie bavorské vdolečky

Jedny z najlepších kysnutých špecialít na sladko. Také sú bavorské vdolky s lekvárom.

INGREDIENCIA

  • 500 g polohrubej múky
  • hrnček mlieka
  • 25 g droždia
  • 25 g masla
  • 1 lyžica cukru
  • 1 žĺtok
  • štipku soli

Na ozdobu vdolčekov:

  • poháre slivkového lekváru
  • tvaroh/šľahačka

POSTUP

  1. Do mlieka dáme cukor a rozdrobíme droždie.
  2. Necháme na teplom mieste kysnúť.
  3. Do múky pridáme lyžičku soli, premiešame a pridáme rozmiešaný kvások.
  4. Pridáme žĺtok a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto tak, aby bolo pružné.
  5. Necháme pod utierkou kysnúť ďalšiu hodinu.
  6. Rozvaľkáme cesto na hrúbku 2 cm a vykrajujeme kolieska.
  7. Okrem klasického okrúhleho tvaru môžeme použiť aj iné tvary na neplnené múčniky a spojiť ich niekoľko na seba alebo cesto spracovať ručne do rôznych valčekov, ktoré môžeme aj prepletať.
  8. Tvary necháme ešte asi 10 minút na stole kysnúť a potom ich osmažíme na oleji po oboch stranách pri zatvorenej pokrievke.
  9. Vdolečky ozdobíme kopčekom lekváru a čiapočkou z tvarohu.
Ochutnajte tento recept na bavorské vdolky s lekvárom.
chefkoch.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.